Diverse wapens in beslag genomen

maandag 6 februari 2017

Amsterdam - De politie heeft zondagmiddag 5 februari diverse wapens in een woning aangetroffen en in beslag genomen aan de IJdoornlaan.

Rond drie uur ’s middags belden omwonenden 112 met een melding dat er meerdere personen op het dak van een appartementencomplex aan de IJdoornlaan liepen. Een van de mannen op het dak zou een (jacht)geweer bij zich hebben.

Diverse politie-eenheden gingen vervolgens ter plaatse en kregen ondersteuning van de politiehelikopter. Aangekomen op de IJdoornlaan, bleken de personen zich ondertussen niet meer op het dak te bevinden en werd er direct een onderzoek ingesteld. Al snel kwamen de agenten bij een woning in het appartementencomplex uit. Hier werd direct binnengetreden en troffen de agenten bij de doorzoeking  meerdere legale en illegale wapens aan.

Sommige van deze wapens, zoals een kruisboog, valmes en een groot luchtdrukwapen, zijn verboden volgens de Wet Wapens en Munitie en in beslag genomen. De minderjarige eigenaar van de wapens was op het moment van de doorzoeking niet thuis maar werd later op straat aangetroffen. De jongen gaf aan inderdaad eerder op het dak van het appartementencomplex te hebben gelopen met een luchtdrukwapen (dus geen jachtgeweer) en een wapenverzamelaar te zijn. Hij heeft afstand gedaan alle inbeslaggenomen wapens.

De zaak is voorgelegd bij de officier van justitie die gaat beslissen of er een strafzaak of schikking komt. Ook met de ouders is gesproken over de wapenhobby van de jongen.  

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang