Verkeerscontrole

woensdag 15 maart 2017

Zaandam - De politie heeft dinsdagmiddag in Zaandam op de Albert Heijnweg een verkeerscontrole gehouden.

Drie snorfietsen waren opgevoerd. Zij gaven teveel constructiesnelheid op de rollenbank. Eén van hen ging aanvankelijk niet te snel maar na het vinden van de snelheidsbegrenzer met afstandsbediening werd er 43 km gemeten, terwijl 25 km de maximale is. De snelste snorfiets zette 56 km op de teller. De snorfietsers hebben een wacht- op- keuren (WOK)melding gekregen. Dat wil zeggen dat de voertuigen pas na keuring door de Rijksdienst van het Wegverkeer mogen worden gebruikt.

Een vrachtwagenchauffeur bleek geen chauffeursdiploma (code 95 op zijn rijbewijs) te hebben. Een ander had geen bestuurderskaart, nodig om de rijtijden te registreren.

Verder werden 18 bekeuringen uitgedeeld wegen te hoge snelheid. De snelste bestuurder maakte er 97 km in plaats van de toegestane 50 km per uur van. Een chauffeur van een personenauto reed met een snelheid van 84 km per uur door rood licht. Hij werd dubbel bekeurd.

Een aanhanger was beladen met balken en dergelijke, die niet waren vastgemaakt. Hierdoor ontstond het gevaar voor vallende lading. Op een andere aanhanger werd een hekwerk vervoerd met scherpe punten er op. Het hek stak aan twee kanten circa 20 cm uit. Ook dit leverde een bekeuring op.

2017052895

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang