Slachtoffers Vondelpark besmeurd met ongevaarlijke substantie

donderdag 26 oktober 2017

Amsterdam - De substantie, waarmee tenminste vier mensen in het Vondelpark zijn besmeurd, is ongevaarlijk. Dat blijkt uit de eerste onderzoeksresultaten van Forensische Opsporing.

De recherche doet onderzoek naar vier incidenten waarbij slachtoffers in het Vondelpark zijn belaagd en waarbij ze besmeurd werden met een stinkende substantie. Omdat alleen de dader weet om welk substantie het gaat wil de recherche niet bekend maken om wat voor stof het gaat. Wel is vastgesteld dat er geen sprake is van een zuur of andere gevaarlijke substantie.  

Het Vondelpark is een unieke locatie en om die reden wordt er dagelijks door de politie gesurveilleerd. Sinds de recente gebeurtenissen is de politie meer aanwezig in- en rond het Vondelpark. Dit om de pakkans van verdachte(n) te vergroten maar ook om aanspreekbaar en benaderbaar te zijn voor bezoekers.

De afgelopen drie maanden zijn er acht  incidenten geweest waar de recherche onderzoek naar doet. Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat deze acht incidenten zijn gepleegd door één en dezelfde verdachte. Daarvoor verschillen de signalementen en het soort incident  te veel van elkaar. In de vier zaken waarbij slachtoffers zijn besmeurd, houdt de recherche er rekening mee dat dit mogelijk één en dezelfde dader zou kunnen zijn.

Het team houdt alle opties open maar deze vier  mishandelingen en het besmeuren heeft opvallend veel raakvlakken met elkaar. Ook de omschrijving van de verdachte vertoont sterke gelijkenissen.

Het onderzoeksteam heeft  al diverse tips binnen gekregen die allemaal door de recherche worden uitgezocht. Onder deze getuigen ook mensen die zich hebben gemeld omdat ze een van de voorvallen hebben gezien.

Ook nu roept de recherche getuigen op die mogelijk iets gehoord of gezien hebben om zich te melden. Alle informatie is welkom, ook al lijkt het misschien niet heel belangrijk, het kan net dat ene puzzelstukje zijn die de recherche nodig heeft.

Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844

Natuurlijk is het ook mogelijk om anoniem te bellen. Dat kan via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

De recherche doet onderzoek met een compleet rechercheteam inclusief forensische onderzoekers, analisten en tactische rechercheurs. Er wordt nauw samengewerkt met de geüniformeerde diensten, de wijkagent(en) en de flex-teams.

Bel direct 112 als je iets verdachts ziet of getuige bent van een heterdaad misdrijf. Op deze manier kan de politie meldkamer snel eenheden naar de plaats des onheils sturen. Door 112 te bellen wordt de pakkans vergroot van daders.

De verdachte is voor het laatst omschreven als:

- Licht getinte man

- Leeftijd tussen 25 en 35 jaar

- Smal postuur

- Sportief gekleed in een donkerkleurige jas met capuchon, driekwart broek tot net iets over de knie met een zwarte legging en sportschoenen.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang