Foto van vluchters waardevol

vrijdag 7 april 2017

Amsterdam-Oost - Woensdagmiddag 5 april 2017 zijn twee Amsterdammers van 18 en 19 jaar oud, aangehouden op verdenking van diefstal van een pakketje van een postbezorger. De mannen sloegen na hun daad op de vlucht en leken in eerste instantie verdwenen, maar na snel speurwerk van de politie konden de twee toch worden opgepakt.

Omstreeks 16.00 uur staat de postbezorger buiten op de Omval pakketjes uit zijn bus te laden. Een man spreekt hem aan en geeft aan een pakketje te verwachten dat hij meteen wel in ontvangst kan nemen. De postbezorger vraagt of de man zich kan identificeren. Dat kan hij niet en de postbezorger gaat dus zonder het pakketje af te staan verder met zijn werkzaamheden. Als de postbezorger een flat binnen gaat, glipt de man mee en eist dat de postbezorger het pakketje alsnog geeft. Als hij dat niet doet, duwt de man de postbezorger hard, waardoor de postbezorger op de grond valt. Ook het pakketje valt en de man gaat er mee vandoor. Samen met een andere man, die buiten had staan wachten, springt hij op een scooter en rijdt weg. Ondanks het feit dat de postbezorger geschrokken is, weet hij nog wel een foto van de vluchtende verdachten te maken.

Deze foto blijkt meteen van waarde te zijn als de toegesnelde politie-eenheden hem bekijken. Het kenteken van de scooter is namelijk duidelijk te zien en dit kenteken leidt vervolgens tot een huisadres. Agenten in burger gaan naar het adres toe en zien de scooter daar ook inderdaad staan. Na even gewacht te hebben, zien ze twee mannen op de scooter stappen en wegrijden. De mannen voldoen aan het signalement dat de postbezorger heeft opgegeven, waarop direct de aanhoudingen volgen. 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang