Waardetransport overvallen

vrijdag 16 december 2016

Amsterdam - Donderdag 15 december 2016 omstreeks 19.20 uur werd op de Amstelveenseweg nabij het Vondelpark een waardetransport overvallen door een gewapende man. De bestuurder en bijrijder werden gedwongen de witte bestelbus, een VW Crafter, te rijden naar de Riekerweg. Daar werd de lading, die voornamelijk bestond uit dozen die in de binnenstad waren opgehaald, door meerdere personen uit het voertuig gehaald. De bestelbus werd vervolgens in brand gestoken en de overvallers vluchtten weg, vermoedelijk met een auto en een scooter.

Opvallend is dat vele tientallen dozen uit de bestelbus zijn gehaald, maar dat die niet zijn meegenomen. Op het Suze Groenewegplantsoen werd gezien dat er mensen uit een Volkswagen Golf stapten, twee pakketten in de bosjes achterlieten en weer vertrokken. Die pakketten werden door getuigen veiliggesteld. Later werd door getuigen gezien dat er door andere mensen kennelijk werd gezocht naar deze pakketten.

Rechercheurs van district Zuid die deze overval onderzoeken, zijn dringend op zoek naar getuigen die iets gezien hebben op één van de drie locaties tussen 19.00 en 20.00 uur. Het gaat dan specifiek om:

De aangetroffen en achtergelaten dozen zijn voor forensisch onderzoek in beslag genomen. De uitgebrande bestelbus is voor onderzoek veiliggesteld. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat er precies is buitgemaakt.

Bent u getuige geweest van deze overval, de vlucht of het achterlaten van de pakketten neem dan contact op met de recherche van district Zuid via 0900-8844 of het tipformulier onderaan dit bericht. Anoniem melden kan ook,  via 0800-7000. 

Laat het ons weten via het tipformulier.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang