Vijf verdachten aangehouden na overval

maandag 22 december 2014

Amsterdam - De politie heeft op de late avond van zondag 21 december vijf verdachten van een overval aangehouden.

Rond 22.20 uur kreeg de politie een melding dat er zojuist eenoverval had plaatsgevonden op een avondwinkel aan de Maanstraat. Twee mannenwaren kort daarvoor de winkel binnengekomen en eisten van de winkeleigenaaronder bedreiging van een mes geld uit de kassa. Hierna renden de twee mannen wegin de richting van de Meteorenweg. De winkeleigenaar en zijn aanwezige dochterbleven lichamelijk ongedeerd, maar hevig geschrokken achter. Er werd door depolitiedirect een grote zoekactiein ganggezet en in de omgeving van het parkbij de Vegastraat kon een 18-jarige Amsterdammer worden aangehouden.

Inzittenden

Politiemensen zagen in een geparkeerde auto op de Appelweg eenauto staan met daarin drie personen die aan het doorgegeven signalementvoldeden. Hierop werd besloten om de inzittenden van de auto te controleren. Envan de mannen had een mes bij zich en in de auto lag een op een vuurwapengelijkend voorwerp. De drie inzittenden, Amsterdammers van 17, 18 en 19 jaar,zijn vervolgens aangehouden. .

Zoektocht

Na een melding van een alerte man die twee personen over een schutting hadzien klimmen, is er in de omgeving nog uitgebreid gezocht met een politiehond.Tijdens deze zoektocht zag een politieman een man wegrennen. Toen deze man in degaten kreeg dat de agent hem gezien had, vervolgde hij zijn weg wandelend in dehoop niet op te vallen. Desondanks sprak de agent de man, een 17-jarigeRotterdammer, aan en vervolgens is hij ook aangehouden.

Van de drie inzittenden van de auto is inmiddels vast komen te staan dat zijniets met de overval te maken hebben. Vandeandere tweeverdachten wordt hunbetrokkenheid bij de overval onderzocht

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang