16-jarige jongen aangehouden voor mishandeling op de Wallen

dinsdag 4 april 2017

Amsterdam - De politie heeft vrijdag 31 maart een verdachte aangehouden voor een zware mishandeling aan de Wallen. Het gaat om een 16-jarige Amsterdammer.

Het slachtoffer, een 45-jarige man uit Heerlen, was op zaterdag 17 december met vrienden in Amsterdam voor een concert. De vriendengroep kreeg het aan de stok met drie jongens die hun groepsfoto probeerden te verstoren. Dit ontaardde niet in ruzie, maar korte tijd later kreeg het slachtoffer een waanzinnig harde klap tegen zijn hoofd van een jongen. De man raakte direct bewusteloos en liep zwaar letsel op aan zijn hoofd.  De mishandeling was vastgelegd door camera’s. De politie vroeg in het opsporingsprogramma Bureau 020 van AT5 en de eigen sociale media aandacht voor de mishandeling. Met resultaat, want er kwamen meerdere tips binnen die leidde tot het achterhalen van de identiteit en aanhouding van de verdachte. Maandag is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. De verdachte is heengezonden en mag zijn strafproces in vrijheid afwachten. 

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang