Vier verdachten poging woninginbraak aangehouden dankzij alerte getuige

woensdag 5 augustus 2015

Amsterdam - Vier mannen zijn dinsdagochtend 4 augustus aangehouden op verdenking van poging tot woningbraak in de Eduard Hellendoornstraat. Dit dankzij een alerte getuige die de politie belde.

De mannen stonden rond 04.55 uur tegen een voordeur aan van een woning aan deEduard Hellendoornstraat. Een getuige vond dit verdacht en waarschuwde depolitie. De politie hield de mannen aan en nam diverse voorwerpen, vermoedelijkafkomstig van diefstal uit een andere woning, in beslag. Bij de woning troffenagenten braaksporen aan.

De vier verdachten zijn 23, 24 en 25 jaar oud. Drie van hen komen uitAmsterdam, een man komt uit Eijsden-Margraten (Limburg). Een 25-jarige manwoonachtig in Amsterdam stond ook gesignaleerd als ongewenste vreemdeling. Depolitie stelt een nader onderzoek in naar de rollen van de aangehoudenverdachten.

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Eenvreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bijeen huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker opheterdaad aanhouden; 112 bellen is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voorlevensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van eenmisdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang