Inbrekers aangehouden na rammen politieauto

vrijdag 11 oktober 2013

Amsterdam / Heemstede - Vier inbrekers zijn vrijdagochtend om kwart voor drie aangehouden nadat ze een politieauto op hun vlucht ramden. De verdachten in de leeftijd van 19 tot 22 jaar worden verdacht van inbraak in Heemstede

Op vrijdagochtend 11 oktober rond halfdrie uur vond op deZandvoortselaan bij een kledingzaak een inbraak plaats. De dieven wisten eenhoeveelheid dure merkkleding buit te maken. Zij gingen er in een snelle autovandoor richting Amsterdam.

Rechercheurs zagen de vluchtauto in de wijk Geuzenveld rijden.Na een korte achtervolging reed de vluchtauto een doodlopende straat in. Deterugweg werd door een rechercheauto geblokkeerd. De vluchtauto reed hardachteruit tegen de voorzijde van de auto van de rechercheurs aan. Hierdoorontstond aanzienlijke schade en werden de airbags geactiveerd.

De vier verdachten konden, met behulp van andere politiemensenondanks het verzet van een enkeling, snel worden aangehouden. Een politiemanraakte gewond aan zijn knie, een ander aan zijn hand en twee zijn doorambulancepersoneel gecontroleerd vanwege de ontplofte airbags.

De vluchtauto was gestolen en voorzien van gestolenkentekenplaten. In de auto werd de dure merkkleding aangetroffen die afkomstigwas uit de winkel in Heemstede. De verdachten zijn ingesloten en in verzekeringgesteld.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang