Geen gelukkig Nieuwjaar voor inbrekers!

woensdag 31 december 2014

Amsterdam - Tijdens oud en nieuw slaan woninginbrekers vaker hun slag dan normaal. De politie roept u op om alert te zijn om inbraken te voorkomen. Brengt u de jaarwisseling gezellig bij familie en vrienden door? Neem dan een aantal eenvoudige maatregelen voor u de deur dicht trekt. Laat inbrekers niet de start van het nieuwe jaar bederven!

Veel mensen vieren de jaarwisseling bij vrienden of familie en zijn dus nietthuis. Oud en nieuw is net als kerst een ideaal moment voor inbrekers om hunslag te slaan. Het risico op een inbraak is, in alle feestdrukte, misschien niethet eerste waar u aan denkt in deze periode. Toch kunt u heel simpel ervoorzorgen dat inbrekers uw huis liever overslaan.

Neem preventiemaatregelen

Zorg dat uw woning er bewoond uitziet: laat in en om het huis lampen branden,zet glazen op tafel en laat bijvoorbeeld de radio aan. Laat waardevolle spullenzoals tablets en smartphones niet in het zicht liggen. Vraag ook uw buren om uwhuis extra in de gaten te houden. Geef aan waar u te bereiken bent en zorg datuw buren in geval van nood uw woning met een reservesleutel in kunnen. Doe ramenen deuren dicht en draai deze op slot, niet alleen als u voor langere tijdweggaat, maar ook als u alleen de straat op gaat om buren een gelukkig Nieuwjaarte wensen en vuurwerk af te steken. Vergeet ook de achterdeur niet. Zorg datterwijl u feestviert een inbreker niet ongemerkt naar binnen kan glippen.

Wij zijn alert, u ook?!

Natuurlijk let de politie tijdens de oudejaarsnacht op vreemde en verdachtesituaties in uw wijk. Daar kan de politie uw ogen en oren goed bij gebruiken.Hoort of ziet u iets ongewoons? Een persoon die op de uitkijk staat? Aarzel nieten bel direct 112. De politie kan dan wellicht een inbraak voorkomen en eeninbreker op heterdaad aanhouden.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang