Drie jonge verdachten inbraak woning aangehouden

maandag 26 oktober 2015

Amsterdam - Drie Amsterdamse jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar zijn vrijdagavond 23 oktober 2015 aangehouden op verdenking van inbraak in en diefstal uit een woning.

Omstreeks 19.15 uur kreeg de politie melding van een inbraak op het Henric van Veldekehof. Een agent in burger zag drie jongens rennen en volgde ze. De jongens bleken te voldoen aan het signalement dat door de melders was opgegeven en zijn aangehouden.

Onderzoek wees uit dat de achterdeur van de woning was geforceerd en de hele woning was doorzocht. Op de route die de jongens tijdens hun vlucht hebben afgelegd, vond de politie in een steeg een zak met daarin vermoedelijk het gestolen goed. Bij deze zoektocht is een speurhond ingezet. In verband met het onderzoek zitten de jongens nog vast.

In het kader van het Donkere Dagen Offensief is de politie extra alert in uw buurt om inbraak van woningen tegen te gaan en in geval woninginbraak zo snel mogelijk op te kunnen treden. Deze aanhoudingen vonden plaats tijdens zo’n actie van de politie. De politie rekent graag op de hulp van alerte burgers in de wijk. Uw melding kan daarbij doorslaggevend zijn. Ziet u een verdachte situatie bel dan 112. Noteer zoveel mogelijk gegevens (kleding, postuur etc) van de verdachte personen en neem het kenteken van de scooter of auto op waarmee zij zich verplaatsen. Op politie.nl vind u tips om woninginbraak tegen te gaan.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang