Zes man vast op verdenking van witwassen en handel in cocane

donderdag 21 november 2013

Amsterdam - Een politieonderzoek naar witwassen en drugshandel leidde op 6 november tot de aanhouding van negen verdachten. De politie doorzocht acht woningen in Amsterdam en Amstelveen en trof daar onder andere grote hoeveelheden geld, enkele tientallen kilo?s drugs en vuurwapens aan.

De politie kreeg informatie dat een aantal personen zichmogelijk bezighield met het witwassen van crimineel vermogen. Een onderzoekstartte. Meerdere personen werden geobserveerd om een beter beeld te krijgen vande organisatie. Tijdens het onderzoek bleek dat gebruik werd gemaakt vanmeerdere woningen in Amsterdam en Amstelveen. Deze panden werden door deorganisatie bewaakt en tassen met onbekende inhoud werden overgegeven.

Invallen

Verschillende arrestatieteams vielen woensdag 6 november zevenwoningen in Amsterdam binnen en n in Amstelveen. In deze woningen troffen deagenten meerdere vuurwapens en nepvuurwapens aan, tientallen mobiele telefoons,professionele geldtelmachines, ruim vier en een halve ton cashgeld en enkeletientallen kilo?s cocane. Negen verdachten werden aangehouden.

Gevangenhouding

Een man en twee vrouwen zijn na enkele dagen heengezonden. Zijblijven wel verdachte. De Raadkamer van de Amsterdamse rechtbank beval opmaandag 18 november de gevangenhouding van de overige zes verdachten. Deze zes ?een Tsjech, drie Colombianen en twee Nederlanders van tussen de 26 en de 43 jaaroud ? worden verdacht van witwassen en het bezit van en de handel in cocane.Van vijf van hen is de voorlopige hechtenis met 90 dagen verlengd, de zesde manmoet voorlopig nog 30 dagen vastzitten.

Beperkingen

Omdat de zes verdachten tot maandag 18 november in beperkingenzaten, konden politie en OM niet eerder over deze zaak berichten.

Geen verband eerdere zaak

Op 27 oktober 2013 werden in Amsterdam, Harlingen, Amstelveen enBentelo ook meerdere verdachten aangehouden voor witwassen en drugshandel.Politie en Openbaar Ministerie gaan niet uit van een verband tussen deze tweezaken.Dit is een gezamenlijk nieuwsbericht van politie Amsterdamen Openbaar Ministerie Amsterdam.

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang