OMG-lid aangehouden voor heling damesfiets

maandag 22 augustus 2016

Amsterdam - De politie heeft vrijdagmiddag 19 augustus een 49-jarige man aangehouden die wordt verdacht van heling van een fiets. De man is lid van de Outlaw Motorcycle Gang Mongols MC Holland.

Politieagenten kregen rond 17.30 uur de melding dat er een man fietsen aan het verkopen was op het Matthijs Vermeulenpad in Amsterdam Zuid. Daar zagen zij hoe een man tegen betaling een fiets aan een vrouw overhandigde. De vrouw verklaarde de aankoop via Marktplaats te hebben geregeld. Onderzoek wees uit dat de damesfiets van diefstal afkomstig was, dat de man een vervalste aankoopbon gebruikte en dat er gerommeld was met het framenummer. De verdachte, een inwoner van IJmuiden, is in relatie tot het misdrijf ingesloten voor verder onderzoek.

De meeste leden van motorclubs zijn normaal geïntegreerd in de maatschappij. Enkelen, veelal leden van ‘outlaw motorcycle gangs’, houden zich echter niet aan de wet en weigeren de regels die in Nederland gelden te accepteren. Deze zogenoemde ‘outlawbikers’ vertonen normoverschrijdend en crimineel gedrag. De politie werkt samen met het Openbaar Ministerie en gemeenten aan het aanpakken van deze groep. Het is bekend dat individuele leden van dergelijke clubs betrokken zijn bij criminele en/of ondermijnende activiteiten. De politie is hier extra alert op. 

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang