Zeven aanhoudingen bij instap in horecazaak Amsterdam-Oost

dinsdag 22 maart 2016

Amsterdam - Een horecazaak in de Niasstraat in Amsterdam-Oost is dinsdagmiddag 22 maart 2016 onderworpen aan een uitgebreide controle door politie en Openbaar Ministerie. De controle vond primair plaats vanwege verdenkingen van drugsgebruik en -handel.

Omdat de politie informatie had dat deze horecagelegenheid een mogelijke ontmoetingsplek is van mensen uit het criminele circuit die extreem geweld niet schuwen, werd een arrestatieteam ingezet.De controle richtte zich op alle aanwezigen in de zaak, bezoekers en personeel. In totaal werden 17 personen gecontroleerd. Zeven van hen zijn aangehouden. Drie personen op grond van de Opiumwet, een iemand op basis van de wet ID, een wegens verzet, een man omdat hij stond gesignaleerd voor een winkelinbraak en een omdat hij een creditcard met een scheermes erin bij zich had.De controle is onderdeel van de aanpak van gewelddadige liquidaties, waarbij plaatsen waar criminele groeperingen zich mogelijk ophouden worden gecontroleerd. De politie rapporteert haar bevindingen aan de gemeente Amsterdam, teneinde te beoordelen of de horecazaak gesloten moeten worden.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang