Toeristenoplichters aangehouden

vrijdag 20 februari 2015

Amsterdam - Vier mannen die verdacht worden van het oplichten van toeristen, zijn vanochtend op de Houtmankade aangehouden. De afgelopen weken kwamen meerdere aangiften binnen van toeristen. Sindsdien keek de politie uit naar de mannen.

Vanochtend werd het viertal gezien door een agent. Hij zag dat n van demannen op een toerist af stapte en vroeg om zijn paspoort. De reizigervertrouwde het niet en maakte zich met een smoes uit de voeten. De agent gingdaarop achter de verdachte aan en hield hem en drie anderen bij de auto op dehoek van de Tasmanstraat aan. De verdachten (45, 43, 42 en 35 jaar oud) hebbenalle de Roemeense nationaliteit.

De verdachten gingen als volgt te werk. Een van hen stapt op een toerist afen gedraagt zich wat louche. Vervolgens komen twee andere verdachten hier op afen sturen de eerste weg. Het duo stelt zich voor als agent en vraagt de toeristwat de louche man vroeg. Vervolgens willen zij het paspoort en het geld van detoerist ?controleren?. Verschillende toeristen trapten in de truc en raakten zoenkele duizenden Euro?s kwijt. Bij de aanhouding van n van de verdachten werdeen nagemaakt politielegitimatiebewijs aangetroffen. Nader onderzoek moetuitwijzen of de vier inderdaad aan meerdere zaken gelinkt kunnen worden.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang