Recherche zoekt getuigen liquidatiepoging Pretoriusstraat

dinsdag 14 oktober 2014

Amsterdam - Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de schietpartij van afgelopen vrijdagavond is dringend op zoek naar getuigen. Gezien de doelgerichte werkwijze gaat het onderzoeksteam er vanuit dat de daders n of meerdere personen wilden liquideren.

Die avond rond 23.20 uur werden de bezoekers van een caf aan dePretoriusstraat in Amsterdam Oost opgeschrikt door twee gewapende mannen dievanuit de deuropening in het wilde weg het caf inschoten. Bij ditschietincident raakte een 32-jarige man zwaargewond. Hij ligt in kritieketoestand in het ziekenhuis. Een 48-jarige man raakte gewond aan zijn been. Hetonderzoek is inmiddels in volle gang.

Zwarte BMW

Rond het tijdstip van het schietincident kwam volgens getuigen een zwarte BMWaanrijden, waarbij n man als bestuurder in de auto bleef zitten en twee mannenuitstapten. Laatstgenoemden liepen naar het caf en eenmaal binnen werden ertientallen kogels in het wilde weg afgevuurd, waarbij de twee eerder genoemdemannen dus gewond raakten. Na het schieten vluchtten de schutters weg in degereedstaande zwarte BMW.

Vlucht

Tijdens hun vlucht voor de politie hebben zij op de A10-Zuid geschoten optwee motorrijders van de politie, die hen achterop kwamen. Deze politiemensenzijn niet geraakt, maar moesten hun achtervolging logischerwijs wel staken. Devluchtauto werd later brandend aangetroffen op het Nieuwersluishof in AmsterdamZuidoost. Deze bleek gestolen te zijn.

Heeft u informatie?

Uit het onderzoek naar de achtergrond van de slachtoffers is op dit momentniets naar voren gekomen wat hen in verband brengt met zware criminaliteit. Eenieder die getuige is geweest van deze schietpartij of getuige is geweest van hetschieten op de politiemensen op de A10-Zuid, wordt dringend verzocht contact opte nemen met het onderzoeksteam. Ook mensen die anderszins informatie hebben metbetrekking tot deze zaak kunnen zich melden via de Opsporingstiplijn op0800-6070, Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of met het Team Nationale CrimineleInlichtingen via 079-345 8999.

Gerelateerde berichten

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang