Jacht op zakkenrollers met Find my phone app

vrijdag 31 juli 2015

Amsterdam - De politie roept mensen die op 1 augustus 2015 de Gay Pride bezoeken op om een Find my phone app te installeren. Met behulp van de app wil de politie het aantal aanhoudingen van zakkenrollers tijdens de botenparade vergroten.

Evenementen zijn geliefd bij zakkenrollers. Het is gezellig druk in de staden mensen staan dicht op elkaar. Dit is de ideale situatie voor zakkenrollers omvaak ongemerkt hun slag te slaan en er vervolgens ongezien vandoor te gaan.

Zakkenrollerij heeft tijdens de Gay Pride een hoge prioriteit bij de politie.Om die reden worden tijdens dit grootschalige evenement extra politiemenseningezet om zoveel mogelijk zakkenrollers aan te houden met behulp van een Findmy phone app.

Er zijn verschillende track & trace apps waarmee de locatie van eengestolen telefoon achterhaald kan worden. Voor telefoons van het merk Apple isdit de Find My Iphone app. Voor Android gebruikers zijn er verschillende appsvoor de locatiebepaling, bijvoorbeeld Where's My Droid. Zorg daarnaast dat desmartphone met een wachtwoord beveiligd is.

Bezoekers van de Gay Pride die op zaterdag 1 augustus naar de botenparadekomen, wordt verzocht om zo?n track & trace app op de smartphone teinstalleren. Een aantal rechercheurs zit die dag klaar om met de inloggegevens(Icloud of Google-account) van de slachtoffers de locatie van de telefoon teachterhalen. Als de telefoon een signaal uitzendt gaan politiemensen vervolgenszo snel mogelijk naar die locatie toe. Zo wordt niet alleen de kans opaanhouding van de zakkenroller vergroot, maar ook de kans dat de telefoonteruggegeven kan worden aan de eigenaar wordt groter.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang