Internationaal gesignaleerde man aangehouden

donderdag 8 december 2016

Amsterdam - De politie heeft dinsdagmiddag 6 december een 41-jarige man aangehouden die door de Britse autoriteiten gezocht wordt. De man wordt in het Verenigd Koninkrijk verdacht van ontucht met een minderjarige. Een instapteam van sector Centrum-Noord hield de man in een horecagelegenheid in de omgeving van de Leidsestraat aan. Hij is ter beschikking gesteld aan het Internationaal Rechtshulpcentrum van het openbaar ministerie in verband met de Overleveringswet.

De politie kreeg informatie in handen dat de gezochte voortvluchtige zich mogelijk in Amsterdam zou ophouden. Dit onderzoek leidde naar diverse locaties. Uiteindelijk werd een horecagelegenheid onder observatie genomen. Toen de voortvluchtige, die van Portugese afkomst is, de zaak binnen kwam lopen werd hij direct overrompeld en aangehouden.

Een instapteam is een groep politiemensen die gespecialiseerd is in het snel forceren van deuren, het binnentreden, het observeren, overrompelen en aanhouden van verdachten. Wanneer uit informatie blijkt dat een verdachte mogelijk een vuurwapen voorhanden heeft dan wordt het arrestatieteam ingezet. De man is herkend aan de hand van de 'EU Most Wanted List'.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang