Burgers pakken laptopdief

vrijdag 6 september 2013

Amsterdam - Een 37-jarige man die verdacht wordt van het stelen van een laptop is vanochtend, op 6 september 2013, in Amsterdam aangehouden.

Omstreeks 11:15 uur liep de man een kantoor aan de Weteringstraat binnen.Eenmaal binnen griste hij een laptop weg, waarna hij de benen nam.

Een overbuurjongen die de verdachte het kantoor uit zag komen, is met eencollega direct achter de verdachte aangegaan. Op de Lijnbaansgracht konden ze deverdachte stoppen. De toegesnelde eigenaar van de laptop zag dat de verdachte degestolen laptop uit zijn tas haalde. Op het moment dat de laptop op de grondviel, kon de verdachte loskomen en werd de achtervolging voortgezet. Tijdens devlucht heeft de verdachte meerdere keren zijn achtervolgers bedreigd met eenschroevendraaier.

In de tussentijd is de politie gebeld en hebben de alerte overbuurjongens hunlocatie aan de politie doorgegeven. Ook omstanders waren oplettend en hebben depolitie richting de Spiegelgracht gestuurd, daar konden zij de verdachteaanhouden.

De man zal aanstaande maandagmiddag op een supersnelrechtzitting voor derechter moeten verschijnen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang