Winkeldieven op heterdaad aangehouden

maandag 30 januari 2017

Amsterdam - Twee mannen in de leeftijd van 28 en 39 jaar zijn vrijdagmiddag 27 januari aangehouden op verdenking van winkeldiefstallen. Zij waren ook in het bezit van een gestolen portemonnee en twee gestolen telefoons.

Medewerkers van de politie Amsterdam hielden in samenwerking medewerkers van de Landelijke Eenheid in burgerkleding een controle op winkeldieven en zakkenrollers.

Rond 16.30 uur hielden twee mannen zich op het Damrak verdacht op en gingen een kledingwinkel binnen. De mannen knipten de alarmbuttons uit diverse kledingstukken enĀ verlieten lachend de winkel met een rugzak vol kleding zonder af te reken.

Het lachen was van korte duur, want hun aanhouding volgde snel. Bij de fouillering bleek dat ze ook in het bezit waren van gestolen kleding uit andere winkels, o.a. een spidermanpak uit een speelgoedwinkel. Zij bezaten ook een portemonnee en twee mobiele telefoons. De portemonnee was afkomstig uit een tas die in een restaurant was gestolen, de telefoons waren gerold.

Door de aanhoudingen zijn vijf misdrijven opgelost en konden de goederen terug naar de rechtmatige eigenaren. De politie kon deĀ gedupeerden snel traceren omdat zij aangifte hadden gedaan van de diefstallen en bij de aangifte ook het Imei-nummer van de telefoons konden opgeven.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang