Inbrekers gestoord

dinsdag 7 maart 2017

Amsterdam - Twee mannen in de leeftijd van 17 en 19 jaar zijn dinsdag 7 maart aangehouden nadat zij zich verdacht ophielden bij een bedrijfspand aan de Koningslaan. De scooter die ze achterlieten bij het pand was van diefstal afkomstig.

Rond 04.30 uur hielden de mannen zich op bij een bedrijfspand, kennelijk met de bedoeling om in te breken. Een bewaker merkte hen op via camerabeelden. De twee sloegen op de vlucht richting het Vondelpark na het afgaan van het alarm en lieten de scooter waarmee ze waren gekomen achter. Diverse eenheden van de politie zetten het gebied van het Vondelpark af. De 17-jarige verdachte uit Rijsenhout kwam onder bosjes vandaan gekropen, waarop zijn aanhouding volgde. 

Een hondengeleider speurde met zijn hond Rocco naar de tweede verdachte. Ondanks waarschuwingen hield de 19-jarige man uit Amsterdam zich schuil in kreupelhout. Op een gegeven moment hoorde de hondengeleider: ‘auw, auw, ik geef mij over’. De hond had zich vastgebeten in de schouder van de verdachte. Na de aanhouding heeft een arts eerste hulp geboden. De twee voldeden aan het signalement dat was opgegeven door de bewaker. De scooter bleek van diefstal afkomstig en was voorzien van een gestolen kentekenplaat. De mannen zitten nog vast voor verhoor.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang