Getuigenoproep plofkraak Belgiëplein

woensdag 8 juni 2016

Amsterdam - In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 juni klonk er enkele minuten voor 05.00 uur een gigantische knal op het Belgiëplein. Deze knal was tot in de wijde omgeving – zelfs in Badhoevedorp - te horen. Ook was er een flinke rookpluim te zien. Buurtbewoners werden massaal wakker en zijn zich rot geschrokken.

Meerdere bewoners dachten dat er sprake was van een aanslag. De ravage blijkt enorm. Vier gevels zijn ernstig beschadigd geraakt en de financiële gevolgen van deze plofkraak zijn dus groot. Verspreid over het plein lagen brokstukken van het pand. De gevaarzetting van een plofkraak zoals deze, is enorm. Waarmee de daders die harde knal hebben veroorzaakt willen we vanwege het onderzoek niet delen. Ook over de buit delen we om dezelfde reden geen informatie.

 

Veel buurtbewoners werden wakker van de harde knal en de recherche heeft inmiddels met meerdere mensen gesproken die iets gezien hebben. Voorafgaand aan de knal hebben twee mannen, de mogelijke daders,  bij de pinautomaat gestaan. Op het moment van de knal stonden twee mannen op enige afstand van het pand, vervolgens zijn ze naar de ravage gerend waarna ze naar een zwarte motorscooter verderop het plein zijn gerend en weggereden in de richting van het Kasterleepark. Van de mannen is bekend dat zij in het donker gekleed waren.

 

De politie wil het volgende van publiek weten

 

 

 

 

Tips

Informatie kan worden doorgegeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Informatie kan ook anoniem worden doorgegeven door te bellen met 0800-7000. Daarnaast is het mogelijk om het onderstaande tipformulier in te vullen.

Laat het ons weten via het formulier.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang