Eric Corton - Ma (naar het boek van Hugo Borst) | Cultuurcentrum VU Griffioen

datum: zondag 13 mei 2018

Eric Corton - Ma naar het boek van Hugo Borst | Cultuurcentrum VU Griffioen

Eric Corton is, na zich de afgelopen jaren vooral op radio- en tv-werkzaamheden te hebben geconcentreerd, weer terug waar hij ooit begon: in het theater. De solovoorstelling Ma, gebaseerd op het gelijknamige boek van Hugo Borst, is een liefdevol portret van een moeder en haar zoon.

Eric Corton: “Toen ik gevraagd werd voor Ma hoefde ik er niet lang over na te denken. Ik kende de columns van Hugo Borst en volgde, net als veel anderen, met regelmaat hoe het met zijn moeder ging. Om dat verhaal straks op het toneel te mogen vertellen, vind ik heel bijzonder. Omdat het een ‘echt’ verhaal is. Een verhaal van afscheid, van herinneringen, van angst voor het onbekende en van harde humor. Een echt verhaal over de laatste fase van een leven. Een belangrijk verhaal, omdat zo veel mensen met de gevolgen van dementie en Alzheimer geconfronteerd worden. Partners, kinderen, broers en zussen. Als je brein het niet meer goed doet, heeft dat een enorme impact op jezelf maar ook op je omgeving. En juist dat mag ik straks zichtbaar, maar vooral ook voelbaar gaan maken. Ik hoop dat als je straks in de zaal zit je hard moet lachen, je misschien iets leert en Ma je in stilte ontroert.”

Hugo Borst is vereerd met de theaterbewerking van Ma en vermoedt dat zijn moeder er hetzelfde over zou denken. “Ma zou het, als ze het zich zou realiseren, geweldig hebben gevonden als er een toneelstuk over haar en haar zoon werd geschreven.” Solo Stories werkt voor Ma samen met onder meer Alzheimer Nederland en landelijke vereniging voor mantelzorgers Mezzo.

bron: https://www.facebook.com/events/1899882740285910/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang