De Likt / Little Big - Melkweg Amsterdam | Melkweg Amsterdam

datum: donderdag 18 mei 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
De Likt  Little Big - Melkweg Amsterdam | Melkweg Amsterdam

Met meer dan 100 shows was 2016 een bizar jaar voor De Likt. De Rotterdammers bliezen de grassprieten met wortel en al van de festivalweides van o.a. Paaspop, Lowlands en Zwarte Cross, en ook de daken van de clubs waren bepaald niet veilig. Door de combinatie van minimale techno en italo van John van Beek, de gevarieerde funky garnering van Giorgi Kuiper en de gepeperde woorden van Jordy Dijkshoorn ontwikkelde de groep een geheel eigen geluid. Het grote publiek kent De Likt dankzij het inmiddels miljoenen keren bekeken filmpje ‘Praat Rotterdams Met Me' en hun eerste single en clip van de track ‘Ja Dat Bedoel Ik’.

De Likt deelt deze avond het podium met Little Big. Vorig jaar werd de show van de groep afgelast door ziekte van een van de leden, maar dit voorjaar gaan ze weer onfris en fruitig in de herkansing. ​Little Big brengt een radicaal ander geluid uit Rusland. Keiharde raverap tracks, met even bizarre als briljante clips, laten een rauw en lelijk beeld zien van Rusland. ‘Het Russische antwoord op Die Antwoord’ stond eerder al op Lowlands en zette ook de OZ compleet op z'n kop.

Alle Russische clichés worden in de zeik genomen, van folk dansers tot hooligans en Pussy Riot. En wodka voert de boventoon. Het is bizar, keihard en rechtstreeks van de straat. De gelijkenis tussen Little Big en Die Antwoord is overduidelijk. Maar Little Big is geen simpele rip-off, eerder een logisch vervolg op de succesvolle Zuid-Afrikaanse groep. De mix van rauwe raps, harde rave beats en de energie van gypsy-punk is verslavend, de teksten en clips zijn fascinerend. Little Big brengt geen grote thema’s maar de harde realiteit, geen mensenrechten maar wodka en geen debat maar een stomp in je gezicht.

Kaartverkoop start woensdag 8 maart om 10:00 uur

De Likt / Little Big
Donderdag 18 mei
Melkweg Amsterdam (OZ)
Zaal open 19:30
Tickets €17,50- + lidm.
Ticketlink: http://bit.ly/DeLiktLittleBigTix

meer info: http://www.melkweg.nl/22471

bron: https://www.facebook.com/events/426360227756014/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang