Bouwen voor natuur: ARTIS als bouwproject | ARTIS

datum: dinsdag 7 november 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Bouwen voor natuur  ARTIS als bouwproject | ARTIS

Door: Dr. Erik A. de Jong, ARTIS-hoogleraar UvA

Vanaf zijn ontstaan was ARTIS een bouwproject van de eerste orde in 19de-eeuws Amsterdam. Het park en de huisvesting voor verschillende dieren moesten worden bedacht, ontworpen, uitgevoerd, want hoe bouw je voor natuur? En dat op een moment dat de architectuur zich sterk vernieuwde. Ook de leden moesten een onderkomen krijgen, de museale collecties en de muziekuitvoeringen. ARTIS heeft daarmee een schitterende verzameling bijzondere gebouwen gekregen en een fraai stadspark, aangevuld met 20ste-eeuwse onderdelen.

Nog is dit project niet ten einde: beschermd park en gebouwen vragen als erfgoed om zorg en restauratie, het geheel om aanpassing en vernieuwing. Wat kunnen we zeggen over wat typische ARTIS-architectuur is? Hoe gaat ARTIS te werk op het gebied van erfgoed en monumentenzorg en hoe komt ARTIS tot nieuwe ontwerpen en aanpassingen? Na de lezing is er tijdens de borrel toelichting op een aantal maquettes en hun rol bij ontwerp en vernieuwing.

Wanneer: dinsdag 7 november 2017
Hoe laat: 20.00 uur
Waar: ARTIS-Planetarium
Prijs: € 15,- p.p. (ARTIS-leden € 7,50 p.p.) inclusief twee consumpties.
Kaartjes via http://www.artis.nl/artis-als-bouwproject

bron: https://www.facebook.com/events/1296752333787915/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Watergang | 112 alarmeringen Watergang | Goedkoop Tanken in Watergang | Supermarkten in Watergang | Weerbericht Watergang